Heeft u een onderneming, stichting of wat anders en heeft u er over nagedacht om een app te laten ontwikkelen? Dan is dat zeker geen slecht idee, want een app laten ontwikkelen kan veel voordelen hebben. Hieronder som ik enkele belangrijke voordelen van het laten ontwikkelen van een app op, zodat u daarna kunt besluiten of het wat voor u is.

Functioneel beter dan een website

Een voordeel van een app is dat het functioneel beter is dan een website. Dus misschien heeft u wel een prachtige website, maar dan is de kans groot dat er bepaalde functies niet goed werken met alle tragische gevolgen van dien. Bij een app gebeurt dit minder snel, zeker als u hem door mij laat ontwikkelen want ik heb veel ervaring als het gaat om het ontwikkelen van apps. Een app kan dan bovendien ook als aanvulling op een website dienen. Op een app kunt u bepaalde systemen integreren die niet mogelijk zijn op een reguliere website. Dus ook om die reden kan een app laten ontwikkelen zeer verstandig zijn. Op die manier kunt u diensten aan uw klanten aanbieden die voorheen wellicht nog niet mogelijk waren.

Steeds meer mensen met een smartphone

De ontwikkeling van het digitale tijdperk staat niet stil. Dit betekent ook dat steeds meer mensen surfen op het internet via de mobiele telefoon in plaats van de laptop. Vroeger was dit nog niet helemaal zo en was dit enigszins evenredig verdeeld, maar die tijden zijn nu welhaast voorbij. Een probleem van een reguliere website voor de laptop is dat deze niet altijd even functioneel is voor de telefoon. Een app is veel functioneler voor de telefoon en aangezien steeds meer mensen gebruikmaken van de smartphone om te internetten, kan er geconcludeerd worden dat de kans ook groot is dat de app succesvoller zal zijn en dat is prachtig natuurlijk.

Een app gaat heel snel

Een ander voordeel van een app is dat deze in de regel veel sneller werkt dan een website. Bij een website ben je bijvoorbeeld gebonden aan een bepaalde hosting. En misschien gebruik je wel heel veel foto’s, met als nadeel dat je veel minder snel naar een andere website kunt surfen. Allemaal hartstikke vervelende nadelen die bij een app vrijwel niet existent zijn. In deze tijden hebben mensen ook steeds minder geduld om bij een bepaalde app stil te staan, dus daarom is het ook hartstikke handig om een app te laten ontwikkelen.